fabbes

Skaburbian Collective

Kategori: Allmänt

 Jag har intervjuat Jonas Andersson som är en bandmedlem i Skaburbian Collective som är huvudsakligen ett reggae/ska band.

Intervjun:

-Hej Jonas, hur bildades Skaburbian Collective?

-tja! Jo, vi bildades en försommarkväll i Sunderbyn som ligger  utanför Luleå då 3 av de nuvarande 5 medlemmarna satt och hade hade för avsikt att göra något musikaliskt projekt ihop, Året var 2003. Veckan därpå hade vi våran första demo inspelad och därefter började vår musik sprida sig på gräsrotsnivå, vilket den till största delen än idag gör.

-okej, hur kom ni på namnet Skaburbian Collective?

-Namnet kommer som av någon blandning mellan Musikstilen ska och det engelska namnet för Förort med tillägget Collective på slutet.

-har Skaburbian Collective alltid varit bandets namn?

-ja det har vi

-Varför valde ni att just spela reggae och ska?

-Det blev som bara att vi nyttjade baktakten från den där 1.a kvällen och hade inte för avsikt att göra något speciellt utav av det men då folk började få upp ögonen för vad vi gjorde, och vi själva tyckte om det så kändes det rätt att fortsätta på den banan. På de senaste 2 skivorna finns även lite rock samt andra influenser närvarande.

-är alla bandmedlemmar bosatta i Luleå?

-Nej, Vi är alla från Luleå, men har sällan bott i samma stad särskilt länge utan har under dom senaste nio åren varit utspridda mest över hela jorden vilket gjort att vi årsvis haft svårt att träffas och skapa ny musik. För tillfället är vi relativt samlade med endast en bandmedlem boendes i Stockholm.

-Gått lite rykten om att ni är ett utav banden på nästa års minnes konsert av Bob Marley i skärblacka? Stämmer det?

-Vet ej..vi får väl se..

-är ni sugna på att komma då?

-Vi är alltid sugna på att göra intressanta spelningar och besöka platser vi ej tidigare varit på.

-när kommer ni till Norrköping? Eller finspång?

-När Norrköping eller Finspång ringer!

-vad är det bästa stället ni spelat på?

-Svårt att svara på egentligen. Jag personligen skulle nog säga att det bästa minnet är nog från våran egen festival som vi drev i 10 år och som kallades Sunderbyfestivalen, den var ganska inofficiell men kom genom åren att växa oss ur händerna då publiken växte exponentiellt och vi var tvungna att lägga ner pga att det blev för stort för så få att hantera.

-vad är det sämsta stället ni spelat på?

-Det sämsta minnet är nog våran 1.a spelning på en festival uppe i Luleå som hette Hamnspelen. Vi hade bara existerat någon månad och hade lite speltid som dessutom kortades av genom Ronald McDonalds Clownen, som kom upp på Scen dansandes och sa att vi nog var klara då det var hans tid att underhålla med ballonger och kommersiella budskap.

-har ni någon ny skiva på G?

-Vi har material för säkert 3-4 skivor i huvudet och arbetet med att få ut en första är i full gång

TACK för intervjun jonas och Scaburbian Collective!

 


OBS! skivor går att köpa via bloggen! Smsa 0707758898 (mitt nummer) och säg hur många ni ska ha, vilken/vilka skivor ni ska ha och adressen till er!

Här är lite länkar till Skaburbian Collective:

Deras hemsida: http://www.skaburbiancollective.com

Låtar:

Utopi- http://www.youtube.com/watch?v=qNUiUlLv_kg

Whaea- http://www.youtube.com/watch?v=s4a3SM30XiI

Flow- http://www.youtube.com/watch?v=x0AA9dKhWHk

Little Girl- http://www.youtube.com/watch?v=df6yFhOa3W8&feature=related

 

 

Kommentera inlägget här: